YoutubeInstagramTwitterFacebook

Kategoriler

Fuarlara Katılmanın Önemi

Fuarlara Katılmanın Önemi
 
Fuar, ticaretle ilgili ürün ya da hizmetlerin teknolojik gelişmelerin bilgi ve yeniliklerin tanıtımı, pazar bulunabilmesi ve satın alınabilmesi, teknik işbirliği, geleceğe yönelik ticari işbirliği kurulması ve geliştirilmesi için belirli bir takvime bağlı olarak düzenli aralıklarla genellikle aynı yerlerde gerçekleştirilen bir tanıtım etkinliğidir.
Fuarlarda alıcı ve satıcıların bir araya geldiği belirli bir zaman içerisinde örnek ürünler tanıtılır. Böylece hem alıcı olarak pazar piyasasındaki ürünleri görme ve tanıma fırsatı olur, hem de satıcı olarak kendi ürünlerini bizzat alıcılara tanıtmış olunur.
Yurtiçi ve/ve ya yurtdışı fuarlarda yer almak firmaya artı bir değer getireceği gibi, rakiplerin de  neler ürettiğini görebilir, firmanın  sektörün neresinde bulunduğunu belirleyip firmanın analizini yapabilir. Özellikle yurtdışındaki fuarlara katılım ile firmanın ürününü daha geniş kitlelere duyurulur ve tanıtılan ürünlerin alıcı bulmasıyla firmanın ürün yelpazesi sadece yurtiçi ile kalmış olunmayacak yurtdışı ile de satışlarını arttırmış olunacaktır.
Fuarlar satıcılarının yanı sıra ziyaretçiler içinde büyük bir öneme sahiptir. Özellikle alıcı olarak katılan ziyaretçiler ürünleri görme, firma yetkileri ile bizzat konuşarak ürünler hakkında detaylı bilgi edinme şansları doğmaktadır.
Fuarlar büyük organizasyonlardır. Bu yüzden firmalar tanıtım için bir çok reklam kanallarını kullanırlar ve gerek devlet gerekse kamu kurumlarına bile duyuru yapılmaktadır. Yapılan bu duyurumlar sayesinde daha geniş hedef kitlesine ulaşılır ve katılım daha da artmaktadır.
Bir fuara katılmak kurumu iş dünyasında farklı bir noktaya taşıyabilir. Fuara katılan popüler kurum veya kişiler tarafından beğenilen ürün veya hizmet ile dikkat çekinebilir.
 
Fuarlarla ilgili avantajlar kısaca şöyledir;
  • Yeni müşteriler kazanmak
  • Yeni müşterilerin veritabanının derlenmesi
  • Müşterilerle ilişkileri güçlendirmek
  • Yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımı
  • Gösteri ve tanıtım
  • Kurumsal bir imaj yaratmak
  • Marka yaratma ve güçlendirme
  • Medyanın dikkatini çekmek
  • Müşterilerin yanlış bildiklerini düzeltme
  • Ürünler hakkında anında fikir paylaşımı yapmak

Etiketler:

E-BÜLTEN

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1992. Sk. Vetro City Residence No:16 Kat:10 Daire: 209   Beylikdüzü / Istanbul

0212 876 0440

0212 876 0441

info@four4event.com

2015 - 2024 © Four4event Organizasyon Ve Catering SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.. Tüm Hakları Saklıdır.
TEKLİF ALIN
SİZİ ARAYALIM