YoutubeInstagramTwitterFacebook

Kategoriler

İDEAL FUAR STANDI NASIL OLMALIDIR?

İdeal Fuar Standı Nasıl Olmalıdır?
 
Fuarlar; çağdaş tanıtım ve pazarlama açısından etkin ve katılımcı firmalar açısından iyi bir iletişim organizasyonudur. Günümüzde dünyanın hemen her ülkesinde ulusal ve uluslararası boyutlarda farklı sektörde binlerce fuarlar düzenlemeye başlamıştır.
Fuarlar dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce katılımcı ve binlerce ziyaretçisi ile düzenlendiği yerlerde ticari ve turistlik hareketliliğe yol açar. Bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlilikleri kazanmış dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duymaktadır. Şirketler, bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek ve fuarlarda sergileyecekleri ticari mallar için kurumsal kimliklerine uygun stand hazırlarlar.
İyi dizayn edilmiş bir stand müşteriyi kendine çeker, sunar ve bilgi aktarır. Ürün ya da hizmet standta kolayca algılanabilecek şekilde sunulmalıdır. Amaç iyi sunmak, sunulan ürünün ve hizmetin göze girmesini, iyi algılanmasını, akılda kalmasını sağlamak olmalıdır. Stand aslında bir tasarım, bir mimarlık ürünüdür. Ağırlıklı işlev yükümlülüğü vardır. Bu nedenle estetiği de olmak zorundadır. Bu da iyi dizayn edilmiş bir standla gerçekleştirilebilir.
Fuar stantları, katılımcı firmaları temsil eden fiziki mekânlardır. Fuarı ziyaret eden kişilerin potansiyel alıcı olmaları sebebiyle de fuar standları önemli birer faktördür ve bu nedenle iyi dizayn edilmeleri gerekmektedir. İyi bir stand ziyaretçilerin ilgisini çekmeli, ürünlerin en iyi şekilde sergilenmesine elverişli olmalı, bilgi ve fikir vermeli, ziyaretçiler üzerinde etki yaratmalıdır. Özellikle fuarlarda hazırlanan standlarda ticari bağlantılar ve iş görüşmeleri için gerekli fiziki koşullar hazırlanmalıdır. İyi dizayn edilmiş bir standın firma ve ülke tanıtımı açısından da önemi unutulmamalıdır.
 
İyi Bir Aydınlatma: Standın gelen yüzlerce ziyaretçiler arasında ilgi çekmesi ve farkındalık yaratması bakımından aydınlatma düzeninin çok önemli bir yeri vardır. Yapılan araştırmalara göre aydınlatma düzeni iyi olan standın fark edilme derecesini yüzde 30 ila 50 oranında arttırmaktadır. 
 
Dikkat çekici olmalı: Standlar aslında kurumun yaratıcılığını ve farklı bakış açısına sahip olduğunu gösterir. Rekabetin yoğun olduğu sektörlerde öne çıkmak ve gelen ziyaretçiler arasında dikkat çekmek için birçok araç ve yöntem vardır. Tüm bu sebepler ışığında firmaların görsellik öğesini dikkate alarak ürünlerini sergileyecekleri ortamları düzenlemede özenli ve seçici davranması kaçınılmazdır. Bu amaçla üzerinde hassasiyetle durulması gereken konu vitrin düzenlemedir. Alıcıların ürünleri ilk gördüğü ve alım isteğinin uyandığı ilk nokta vitrinlerdir.Basit hususlar göz önüne alınarak yapılan ve alıcı üzerinde olumlu bir etki bırakan vitrin düzenlemeleri, satışlara olumlu katkı yaptığı gibi, firma imajı ve ürün özellikleri ile ilgili bir fikir edinilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bunlar dışında enteresan görsel standlar, satış yerinin konumu, ürün çeşidi, vitrin büyüklüğü, verilen mesaj, kullanılan fotoğraflar, renkler, isimler, haberler de dikkat çekici unsurlar olarak sıralanabilir. 
 
Stand Alanı Yeri: Stand şeklinin belirlenmesi kadar standın fuar alanının hangi bölümünde, neresinde kiralanacağının kararının da doğru verilmesi gerekmektedir. Fuar alanına girişten itibaren trafiğin hangi yönde akacağının belirlenmesidir. Bu unsur, standın nerede kurulacağına karar verirken dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Etiketler:

E-BÜLTEN

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1992. Sk. Vetro City Residence No:16 Kat:10 Daire: 209   Beylikdüzü / Istanbul

0212 876 0440

0212 876 0441

info@four4event.com

2015 - 2024 © Four4event Organizasyon Ve Catering SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.. Tüm Hakları Saklıdır.
TEKLİF ALIN
SİZİ ARAYALIM