YoutubeInstagramTwitterFacebook

Kategoriler

Konferans

Konferans
 
Bilimsel veya güncel bir konuda, konunun uzmanı olan kişilerce yapılan açıklayıcı, öğretici konuşmalardır. Konferans, bilim, sanat, edebiyat gibi farklı alanlarda, uzman bir kişinin belli bir konuyu açıklamak veya öğretmek için bir topluluk karşısında yaptığı konuşmadır.
Konuşma yapılacak konun daha önceden belirlenmesi çok önemlidir. Böylece dinleyiciye daha açıklayıcı bir konuşma yapmak ve akıcı bir konferans sağlanır. Özellikle dinleyici kitlesine hitap eden bir konferans olmalıdır ki dinleyici sıkılmadan ne aktarılması gerektiğini anlamış olsun.
Konferanslarda bir başkan ve konuşmacılar vardır. Başkan önce konuşmacıları tanıtır, ardından konuşmacıların hangi konulardan bahsedeceğini izleyiciye açıklar. Ardından konuşmacılara belli süreler tanıyarak konuşmalarını yapmasını sağlar. Konuşmalar bittikten sonra seyircilere söz vererek soru-cevap kısmında seyirciyle muhatap olur. Konferansı veren kişinin mutlaka seyircilere söz hakkı tanıması ve kendisine verilen süre sınırını aşmaması gerekir.
Konferansın özellikleri şunlardır:
 
  • Hazırlıklı olarak yapılan konuşmalardır, daha çok akademik ortamlarda yapılır.
  • Amaç dinleyicilere bir düşünceyi aşılamak ya da on­ları bir hedefe yönlendirmek değil, belli bir konuda bilgi­lendirmektir.
  • Konferans veren kişi, hitabet yeteneğinden çok bil­gisini ve düşüncelerini ortaya koymalıdır.
  • Bilimsel toplantılarda söylenen ve akademik hitabet türüne giren söylevler de konferans sayılır.

Etiketler:

E-BÜLTEN

Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1992. Sk. Vetro City Residence No:16 Kat:10 Daire: 209   Beylikdüzü / Istanbul

0212 876 0440

0212 876 0441

info@four4event.com

2015 - 2024 © Four4event Organizasyon Ve Catering SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.. Tüm Hakları Saklıdır.
TEKLİF ALIN
SİZİ ARAYALIM